Menu cateringowe

Menu Cateringowe dostępne jest na dowóz do klienta w cenie 5 zł na terenie Pszczyny lub 1 zł za każdy kilometr do innych miejscowości. Możliwy jest także odbiór osobisty w karczmie. Zamówienia cateringowe proszę składać z minimum trzydniowym wyprzedzeniem.

Mięsa:

· Rolada wołowa „śląska”

·Kotlet schabowy

·Szaszłyk wieprzowy

· Karczek pieczony

· Rolada wieprzowa z nadzieniem mięsno-warzywnym

· Filet z kurczaka

· Udka z Kaczki

· Filet z kaczki

· Udka z kurczaka

· Roladki drobiowe ze szpinakiem

· Roladki drobiowe ser-szynka

· Kaczka faszerowana kaszą

· Golonko bez kości

· Roladka z udka z kurczaka

· Golonko pieczone na piwie z kością

 

Surówki i sałatki:

· Kapusta zasmażana

· Kapusta modra

· Pekińska

· Marchewka  duszona

· Mizeria

· Buraczki

· Marchewka na słodko z jabłkiem

· Surówka z kiszonej kapusty

* Sałatka Leśna Polana

· Surówka z włoskiej kapusty

· Sałatka jarzynowa

· Sałatka śledziowa

· Sałatka z pory

· Sałatka z kurczaka z sosem winegret

· Sałatka z makaronu

· Sałatka kebab-gyros

· Sałatka grecka

· Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

 

 

 

Zupy:

· Rosół ze swojskim makaronem

· Barszcz z uszkami

· Żurek z wkładką

· Krem z brokuł

· Krem z borowików

· Pomidorowa z ryżem

 

Potrawy jednodaniowe:

· Gulasz wołowy

· Gulasz wieprzowy

· Bigos

· Flaczki

· Barszcz z krokietem

 

· Strogonow

· Prażone

 

 

Przekąski:

· Kanapki

· Galaretka wieprzowa

· Tymbaliki drobiowe

· Szynka w galarecie

· Jajka w sosie chrzanowym

· Śledzie w cebulce

· Śledzie w śmietanie

· Pomidorki z mocarellą i rukolą

– Pajdy ze smalcem

· Tace swojskich wędlin

· Patery serów

 

/możliwość wykonania tac mieszanych sery z wędlinami/

 

SOSY:

· Pieczeniowy ciemny

· Koperkowy

· Grzybowy

 

· Czosnkowy

 

 

DODATKI:

· Ziemniaki

· Kluski śląskie

· Frytki

· Ziemniaczki pieczone

· Pierogi pieczone